Fűszeres csirke zöldségekkel és borsópürével

Hozzávalók

  • 30 g vaj
  • 4 db egész csirkecomb
  • 8 db zsenge sárgarépa
  • 500 g burgonya
  • bors
  • 1,2 l húslevesalaplé
  • 4 db babérlevél
  • 200 g ceruzabab (fagyasztott)
  • 100 g kelkáposzta
  • 1 csokor újhagyma
  • A borsópüréhez:
  • 120 g zöldborsó (fagyasztott)
  • ½ csokor petrezselyem
  • bors

Elkészítés

    1. Forrósítsuk fel a vajat, és közepes lángon pirítsuk rajta a megtisztított csirkecombokat oldalanként 4-5 percig. Azután öntsük le a húsról a zsiradékot, és tegyük félre.
    2. A répákat folyó víz alatt dörzsöljük tisztára, a szárukat távolítsuk el. A megtisztított burgonyát vágjuk félbe. Adjuk ezeket a húshoz, pirítsuk együtt 1-2 percig, majd alaposan sózzuk, borsozzuk meg. Öntsük fel a felforrósított alaplével, keverjük hozzá a babérleveleket, és főzzük 20 percig.
    3. A kissé felengedett ceruzababot vágjuk fel 3-4 cm-es darabokra, majd adjuk a leveshez a megtisztított kelkáposztával és újhagymával együtt. Főzzük további 15 percig.
    4. Tegyük lábasba a borsót a félretett zsiradékkal együtt. Adjuk hozzá a megmosott petrezselyem lecsipkedett leveleit, valamint 5 ek levest, és pároljuk puhára 10 perc alatt. Azután pürésítsük botmixerrel, végül sózzuk, borsozzuk meg.
    5. Szedjük a zöldségeket 4 db mélytányérba, és tegyünk mindre 1-1 db csirkecombot. A levest forraljuk be a felére, majd merjük a tányérokba. A borsópürével tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek