Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fűszeres csirke apróhús

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60-70 dkg csirkemell filé
  • 4 dkg apróra vágott vöröshagyma
  • 4 dkg zúzott fokhagyma
  • 5 dkg apróra vágott, hámozott paradicsom
  • 4 púpozott kávéskanál ételízesítő
  • 3 púpozott kávéskanál őrölt kakukkfű
  • 2 púpozott kávéskanál őrölt kurkuma
  • 1 púpozott kávéskanál őrölt majoranna
  • 1 csapott kávéskanál őrölt rozmaring
  • 1 cspott kávéskanál őrölt kömény
  • 1 csapott kávéskanál őrölt gyömbér
  • 4 evőkanál Worchestershire szósz
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 0,5-0,8 dl zsiradék
  • só ízlés szerint
  • 3 púpozott kávéskanál étkezési zselatin

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A csirkemellet apró (kb. 1,5 cm-es) kockákra vágjuk.

    2. A megtisztított hagymát lereszeljük vagy nagyon apróra vágjuk, a fokhagymagerezdeket összezúzzuk, és hozzájuk keverjük a kis kockákra darabolt, hámozott paradicsomot. (Én egy ideje turmixképben szoktam pürésíteni, hogy biztosan homogén legyen a szósz, de ez elhagyható.)

    3. A zsiradékon a csirkemellkockákat kifehéredésig erős tűzön sütjük, ha minden húsdarabka kifehéredett, mérsékeljük a lángot, és hozzáöntjük a paradicsomos-hagyma elegyet/pépet, majd a fűszereket, szószokat is sorjában.

    4. Az egészet alaposan összeforgatjuk, és addig kevergetjük, míg levet ereszt. Utána lefedve, rövid lében pároljuk, időnként átkeverjük, és az elpárolgott levet kevés víz hozzáadásával pótoljuk.

    5. A hús puhulása után zsírjára lesütjük, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy a szaft a húst éppen ellepje, és még egyszer átforraljuk.

    6. Ha a húst hidegen (pl. kenyérre kenve) is kívánjuk fogyasztani, akkor az utolsó felöntővízben feloldjuk az étkezési zselatint, csomómentesre keverjük, és ezzel együtt forraljuk át.

Megjegyzés

Mi többnyire párolt rizzsel és savanyúsággal szoktuk enni, de kitűnően passzol akármilyen burgonyás vagy akár tésztás körethez is.

konczzso
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin