Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres burgonyakrémleves parmezán csipsszel

45 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók
  • A leveshez:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 5 dl főzőtejszín
  • 2 dl zöldségleves-alaplé
  • 20 dkg burgonya
  • 1-2 ek olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szárított oregánó
  • bazsalikom
  • majoranna
  • kakukkfű
  • A csipszhez:
  • 15 dkg reszelt parmezán

Elkészítés

  1. Sütőpapírra reszeljük a parmezánt, szorosan kör alakúra rendezzük, és lelapítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon pár perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd nagyobb darabokra törjük.
  2. A krumplikat alufóliában megsütjük héjastul. A finomra vágott hagymát olívaolajon üvegesre pirítjuk. Felöntjük az alaplével, és belerakjuk a megsült krumplik kikapart belsejét. Megsózzuk, megborsozzuk, és ízlés szerint fűszerezzük oregánóval, majorannával, kakukkfűvel és bazsalikommal.
  3. A levest ezután botmixerrel pürésítjük, majd felöntjük a tejszínnel, a beleszórjuk a reszelt parmezánt, és még pár percig főzzük. Melegen tálaljuk a parmezáncsipsszel. 

Megjegyzés

Verseny előtt készítettem először, imádom az olasz fűszeres ételeket, érdemes kipróbálni. Én sűrűn fogom készíteni. Jó étvágyat! :) - Cintia24

Ezek is érdekelhetnek

Friss