Elkészítés: A vadashoz az összes zöldséget megpucolom, falatnyi darabokra vágom és megfőzöm, mint egy zöldséglevest. Ha megfőtt, a levéből leöntöm a felesleget, és botmixerrel pépesítem.
A szószhoz egy másik lábasban olajat és 3 evőkanál cukrot világos karamell színűre pirítok, és a zöldségpürét óvatosan belekeverem. Ízesítem (citromhéj, babérlevél, ecet, mustár, só), végül behabarom az összes tejföl és 3 fakanálnyi liszt segítségével.
A csirkemellet megmosom és vékony csíkokra vágom. Sózom, borsozom, bazsalikommal is meghintem, végül liszttel is megszórom, átforgatom. Kevés forró olajon gyorsan megpirítom, majd amikor szépen kifehéredett, a vörösbort aláöntöm, a pörzsanyagokat is felszedem, majd fedő alatt a bort elpárolom a hús alól. Amikor elkészült, összekeverem a vadas szósszal.
Spagettit főzök hozzá köretként.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre