A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A formát kibéleljük a sütőpapírral, kikenjük 1 dkg vajjal, és egyenletesen rászitáltjuk a porcukrot.
A lisztet, a diót, a szegfűborsot, a sütőport és a szódabikarbónát elkeverjük. A vajat kézi mixerrel habosra keverjük a cukorral. Hozzákeverünk 1 db villával pürésített banánt, egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, és rászitáljuk a száraz hozzávalókat. Egynemű masszává keverjük, és a végén hozzáadjuk a lecsepegtetett joghurtot.
3 db banánt meghámozunk, függőlegesen félbevágjuk, és a vágott felületet megkenjük a citrom levével. Lefelé fordítva a formába rendezzük, rákanalazzuk és elsimítjuk a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Langyosra hűtjük, a rácsra fordítjuk, és teljesen kihűtjük.