Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fűszeres banánkenyér

Hozzávalók

  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt (Nagyi titka liszt)
  • 10 dkg süteményliszt (Nagyi süteményliszt)
  • 7 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db banán (nagyobb, jó érett)
  • 10 dkg dió
  • 5 dkg mazsola
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 1 mk sütőpor
  • 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 narancs reszelt héja
  • csipet só
  • 2 db tojás (nagy)
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl tej

Elkészítés

    1. Egy tálba tesszük a kétféle lisztet, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a sütőport, egy csipet sót, a mézes fűszerkeveréket, hozzáreszeljük a narancshéjat, majd alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a mazsolát, és az apróra vágott diót, a porcukrot, és a vaníliás cukrot is.
    2. A tojást, a tejet, az olajat, és a banánt összeturmixoljuk, majd a lisztes keverékhez öntsük, és fakanállal alaposan összekeverjük. A 25x10x7 cm-es sütőformát kizsírozzuk, és kilisztezzük, majd egyenletesen beleöntjük a masszát (sütőpapírral is kibélelhetjük a sütőformát).
    3. A formát előmelegített sütőbe toljuk, majd közepes hőmérsékleten kb. 50-60 percig sütjük, tűpróbáig. (Én légkeverésnél 170 fokon, 50 percig sütöttem.) A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

     BANÁNOS FINOMSÁGOK >>> 

Megjegyzés

A mézeskalács fűszerkeveréktől különösen finom ízt kap, a ropogós dió pedig jól illik a szaftos tésztához.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin