Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fűszeres bakonyi betyárleves

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 10 dkg lángolt kolbász
  • 25 dkg erdei gomba
  • 5 dkg liszt
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 l csontleves
  • 1-2 babérlevél
  • őrölt bors
  • zsályalevél
  • kakukkfű
  • csemege fűszerpaprika
  • 20 dkg kész húsos derelye
  • 1 db chilipaprika

Elkészítés

    Elkészítés: A szalonnát apró kockákra vágjuk, és zsírjára sütjük. Szűrőkanállal a szalonnakockákat kiszedjük, a visszamaradt zsírban a hagymát megfonnyasztjuk. Rászórjuk a felszeletelt gombát, fűszerezzük erőteljesen sóval, borssal, zsályával, kakukkfűvel. Néhány percnyi párolás után meghintjük a pirospaprikával, felöntjük csontlevessel. Hozzáadjuk a babérlevelet, a felkarikázott kolbászt, a
    félretett szalonnakockákat, és felforraljuk.

    Belefőzzük a húsos derelyét, ha megfőtt, akkor a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin