Elkészítés: Az ananászt öntsük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le.
A hússzeleteket klopfoljuk ki, sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, és pár perc alatt, süssük a hússzeletek mindkét oldalát pirosra, majd szedjük ki, és tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékba öntsük bele a lecsepegtetett ananászt, majd pár perc alatt karamellizáljuk meg.
Keverjük össze a visszamarad ananászlevet a mézzel, a ketchuppal, a szójaszósszal, a chilivel, a curryvel és a szerecsendióval.
Helyezzük az elősütött hússzeleteket egy tepsibe, majd tegyük a tetejére a karamellizált ananászt. Ezután öntsük rá a fűszeres ananászlevet, és fedjük le a tepsit.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon, pároljuk kb. 35-40 percig. Ezután vegyük le a fóliát, locsoljuk meg a hússzeleteket a szafttal, majd süssük szép pirosra.
Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk mellé rizst vagy krumplipürét.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre