Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres-ananászos hússzeletek

75 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az ananászt öntsük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le.

A hússzeleteket klopfoljuk ki, sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, és pár perc alatt, süssük a hússzeletek mindkét oldalát pirosra, majd szedjük ki, és tegyük félre.

A visszamaradt zsiradékba öntsük bele a lecsepegtetett ananászt, majd pár perc alatt karamellizáljuk meg.

Keverjük össze a visszamarad ananászlevet a mézzel, a ketchuppal, a szójaszósszal, a chilivel, a curryvel és a szerecsendióval.

Helyezzük az elősütött hússzeleteket egy tepsibe, majd tegyük a tetejére a karamellizált ananászt. Ezután öntsük rá a fűszeres ananászlevet, és fedjük le a tepsit.

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon, pároljuk kb. 35-40 percig. Ezután vegyük le a fóliát, locsoljuk meg a hússzeleteket a szafttal, majd süssük szép pirosra.

Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk mellé rizst vagy krumplipürét.

Ezek is érdekelhetnek

Friss