Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fűszeres almával töltött csiga

Hozzávalók

  • 3 dkg élesztő
  • 1 db kockacukor
  • 1+2 dl tej
  • 30 dkg finomliszt
  • 3 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 3 dkg lágy vaj
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 1 csipet só
  • 1 ek búzadara
  • A töltelékhez:
  • 40 dkg fűszeres almapüré /ezt házilag tettem el télire)

Elkészítés

    1. Az élesztőt a kockacukorral, 1 dl langyos tejjel és a teljes mennyiségből elvett 1 ek. liszttel elkeverjük, langyos helyen megkelesztjük-felfuttatjuk (15 perc), azaz kovászt készítünk.
    2. A maradék 2 dl langyos tejben elkeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat, a langyos vajat/margarint és a sót. A lisztet keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a kovászt és a tojásos keveréket, hólyagosra kidolgozzuk. Konyharuhával letakarjuk, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük (40 perc).
    3. Egy tepsi alját kibéleljük sütőpapírral. A megkelt tésztát lisztezett munkalapra borítjuk, átgyúrjuk, 1/2 cm vastag téglalapra nyújtjuk. Búzadarával megszórjuk. A hosszanti széleken 3-3 cm-t szabadon hagyva megkenjük a fűszeres almával. Szorosan feltekerjük , és 3-4 cm széles darabokra vágjuk (kb. 10 lesz belőle).
    4. Vágott felületükre fordítva, alul egy kicsit összenyomjuk a csigákat, egymástól tisztes távolságra a tepsibe rakjuk, oldalukat körbekenjük a maradék olvasztott vajjal/margarinnal. Letakarjuk, meleg helyen ismét a kétszeresére kelesztjük.
    5. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, aljára beteszünk egy meleg vízzel félig telt lábaskát vagy nagyobb konzervdobozt (a jó kelt tészta sütéséhez gőzre van szükség!). Középső bordamagasságra állított rácson 45-50 percig sütjük a tésztát (ha nagyon pirulna a teteje, betakarjuk alufóliával vagy sütőpapírral, de át kell sülnie!). Hát bizony nagyon finom lett!

    A 13 LEGFINOMABB CSIGA - A KAKAÓSTÓL A SONKÁSIG >>>

    13 EGYSZERŰ ALMÁS SÜTEMÉNY >>> 

Megjegyzés

Nagyon finom csigákat sütöttem ma. Fűszeres almával töltöttem. Mennyei finom lett.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin