Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres almával töltött csiga

120 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Az élesztőt a kockacukorral, 1 dl langyos tejjel és a teljes mennyiségből elvett 1 ek. liszttel elkeverjük, langyos helyen megkelesztjük-felfuttatjuk (15 perc), azaz kovászt készítünk.
  2. A maradék 2 dl langyos tejben elkeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat, a langyos vajat/margarint és a sót. A lisztet keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a kovászt és a tojásos keveréket, hólyagosra kidolgozzuk. Konyharuhával letakarjuk, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük (40 perc).
  3. Egy tepsi alját kibéleljük sütőpapírral. A megkelt tésztát lisztezett munkalapra borítjuk, átgyúrjuk, 1/2 cm vastag téglalapra nyújtjuk. Búzadarával megszórjuk. A hosszanti széleken 3-3 cm-t szabadon hagyva megkenjük a fűszeres almával. Szorosan feltekerjük , és 3-4 cm széles darabokra vágjuk (kb. 10 lesz belőle).
  4. Vágott felületükre fordítva, alul egy kicsit összenyomjuk a csigákat, egymástól tisztes távolságra a tepsibe rakjuk, oldalukat körbekenjük a maradék olvasztott vajjal/margarinnal. Letakarjuk, meleg helyen ismét a kétszeresére kelesztjük.
  5. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, aljára beteszünk egy meleg vízzel félig telt lábaskát vagy nagyobb konzervdobozt (a jó kelt tészta sütéséhez gőzre van szükség!). Középső bordamagasságra állított rácson 45-50 percig sütjük a tésztát (ha nagyon pirulna a teteje, betakarjuk alufóliával vagy sütőpapírral, de át kell sülnie!). Hát bizony nagyon finom lett!

A 13 LEGFINOMABB CSIGA - A KAKAÓSTÓL A SONKÁSIG >>>

13 EGYSZERŰ ALMÁS SÜTEMÉNY >>> 

Megjegyzés

Nagyon finom csigákat sütöttem ma. Fűszeres almával töltöttem. Mennyei finom lett. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss