Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres almaszósz

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, a magházukat eltávolítjuk, majdapró kockákra vágjuk őket. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje a gyümölcsöt.
  2. Ízlés szerint hozzáadjuk cukrot, a vaníliás cukrot, beletesszük a szegfűszeget és fahéjat, majd belereszeljük a citrom héját, és belenyomjuk a levét. Addig főzzük, míg az alma teljesen megpuhul (kb. 15 perc).
  3. A pudingport simára keverjük a tejszínnel, majd állandó keverés mellett az almához csorgatjuk. Kevergetve főzzük még pár percig, amíg kellően besűrűsödik a szósz, majd langyosra hűtjük.
  4. Tálaláskor az elkészült almaszószt kínálhatjuk sült és főtt húsok mellé, desszertekhez, de önmagában is nagyon finom.

KARAMELLSZÓSZ HÁZILAG>>> 

MEGGYSZÓSZ EGYSZERŰEN>>> 

NARANCSSZÓSZ (GOFRIKHOZ ÉS PALACSINTÁKHOZ)>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss