Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fűszeres almás-túrós lepény

Hozzávalók

  • A fűszeres linzertésztához:
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 25 dkg finomliszt
  • késhegynyi (0,1 dkg) őrölt fahéj
  • 2 késhegynyi (0,2 dkg) őrölt szegfűszeg
  • 1 mk só
  • 1 mk (0,3 dkg) szódabikarbóna
  • 1 db tojás
  • 0,5 dl tejföl
  • 1/2 db citrom leve
  • 0,3 dl rum
  • Az almatöltelékhez:
  • 1 kg alma
  • 15 dkg cukor
  • 8 dkg keksz- vagy piskótamorzsa
  • 5 dkg darált dió
  • 15 dkg vegyes aszalt gyümölcs
  • A túrótöltelékhez:
  • 1 csomag (4 dkg) főzni való vaníliás pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 25 dkg tehéntúró
  • 1 db citrom héja
  • 5-5 dkg mazsola és cukrozott narancshéj
  • A lekenéshez:
  • 1 db tojás
  • A tetejére:
  • 5 dkg dió

Elkészítés

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 30 percre hűvös helyre tesszük. Addig az almát meghámozzuk, és vékony, kisebb darabokra vágjuk. Összekeverjük a cukorral, a morzsával, a dióval és az aszalt gyümölcs darabkákkal.
    2. A cukor felét elkeverjük a pudingporral, felfőzzük a tejjel,  majd langyosra hűtjük. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, a jól megmosott, lereszelt citrom héját, majd a túrót, a mazsolát és a gyümölcsdarabkákat is.
    3. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és a töltelékbe forgatjuk. A tésztát két részre vágjuk. Az egyiket tepsi méretűre nyújtjuk (25 x 35 cm). Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a tésztát belefektetjük. Ráhalmozzuk a az almás tölteléket, majd 220 fokra előmelegített sütőben 6 perc alatt elősütjük.
    4. A sütőből kivéve ráöntjük a túrós tölteléket, és egyenletesen elsimítjuk rajta. Befedjük a másik darab kinyújtott tésztával. Villával megszurkáljuk, lekenjük tojássárgájával, és a tetejét megszórjuk vágott dióval. Visszatoljuk a sütőbe, és további 20 percig sütjük.

Megjegyzés

Ezt a finom süteményt a Mesterszakács oldalról választottam. Ajánlom az elkészítését, akár az ünnepekre is.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

lerta
Hú, gyengém az almás-túrós kombó! Rákerestem az eredetire. Hááát, az ottani kép alapján nem biztos, hogy belevágnék... Ott száraznak és keménynek tűnik, a Te képeden viszont szaftos és lágy. Mindenképp ki fogom próbálni, és remélem, hogy a Tiédre fog hasonlítani. Köszönöm, hogy megosztottad.

Hasonló Receptek

Magazin