A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 30 percre hűvös helyre tesszük. Addig az almát meghámozzuk, és vékony, kisebb darabokra vágjuk. Összekeverjük a cukorral, a morzsával, a dióval és az aszalt gyümölcs darabkákkal.
A cukor felét elkeverjük a pudingporral, felfőzzük a tejjel, majd langyosra hűtjük. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, a jól megmosott, lereszelt citrom héját, majd a túrót, a mazsolát és a gyümölcsdarabkákat is.
A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és a töltelékbe forgatjuk. A tésztát két részre vágjuk. Az egyiket tepsi méretűre nyújtjuk (25 x 35 cm). Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a tésztát belefektetjük. Ráhalmozzuk a az almás tölteléket, majd 220 fokra előmelegített sütőben 6 perc alatt elősütjük.
A sütőből kivéve ráöntjük a túrós tölteléket, és egyenletesen elsimítjuk rajta. Befedjük a másik darab kinyújtott tésztával. Villával megszurkáljuk, lekenjük tojássárgájával, és a tetejét megszórjuk vágott dióval. Visszatoljuk a sütőbe, és további 20 percig sütjük.