Keress receptre vagy hozzávalóra

Füstös zöldbableves

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg füstölt tarja vagy oldalas
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg zöldbab
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 db krumpli
  • 1/2 szál füstölt kolbász
  • bors
  • őrölt kömény
  • zsír
  • 1 ek liszt
  • 1 tk piros paprika
  • 1 pohár tejföl

Elkészítés

    1. A felkockázott füstölt tarját hideg vízben feltesszük főni, ha megfőtt, beletesszük az egész vöröshagymát, az áttört fokhagymát, a feldarabolt zöldbabot, a felkarikázott sárgarépát, fehérrépát és krumplit. Ízesítjük sóval, borssal és őrölt köménnyel. Lefedve, takarék lángon főzzük. Amikor már majdnem készre főttek a zöldségek, hozzáadjuk a karikára darabolt kolbászt.
    2. Egy kevés felhevített zsírból, a lisztből és pirospaprikából rántást készítünk, és berántjuk a levest. A végén hozzáadjuk a tejfölt, és összeforraljuk, majd tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin