Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Füstöltsajt-krémleves II.

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vajat lábasban fölolvasztjuk, a lisztet 1 perc alatt világosra pirítjuk benne. A vízzel fölöntjük. Habverővel többször megkeverve nagy lángon fölforraljuk, a leveskockát belemorzsoljuk.

Közben a sajtot lereszeljük, 2/3-át a levesbe szórjuk, és kevergetve 3-4 perc alatt simára főzzük. A tejszínnel dúsítjuk, a szerecsendióval fűszerezzük, ha kell, utána sózunk.

A kenyérszeletekből pirítóst készítünk.

4 leveses csészében 1-1 tojássárgáját simára keverünk, a forró levest rámerjük, a maradék sajttal megszórjuk. Pirítóssal kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss