Egy tálban a nyers tésztát, a kockára vágott paprikát, a szeletelt gombát, a karikázott póréhagymával, a darabolt fetával és az ujjnyi vastagra vágott füstölt pisztránggal összekeverjük.
Ízesítjük borssal, aprított kakukkfűvel, ízlés szerint csilivel.
Egy vajjal kikent tűzálló tálba terítjük a tésztás keveréket, az evőkanál keményítőt elkeverjük a vízzel és hozzáöntjük a tejszínt. Ezzel a keverékkel meglocsoljuk a tálban levő tésztás keveréket és letakarva előmelegített sütőben, 180 fokon 40 percig sütjük.
Félidőben kivesszük, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal és készre sütjük. Tálaláskor megszórjuk aprított petrezselyem zölddel és kakukkfű ágacskával díszítjük.
Ugyan kicsit drágának tűnik a pisztráng miatt, de különleges fogás és nagyon egyszerű elkészíteni. Öt perc összeállítani, a többit a sütő végzi. Jókora mennyiség a végeredmény. - Fernel
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!