Elkészítés: A sonkát bő vízben puhára főzzük, majd ha megfőtt, kiszedjük a levéből és félretesszük.
A zöldbabot megmossuk és feldaraboljuk, megtisztítjuk a répát, a karalábét, a hagymát, és apró darabokra vágjuk.
A sonkalébe beletesszük a zöldbabot és a zöldségeket, beladaraboljuk a kaprot is, ízesítjük sóval, ételízesítővel, és puhára főzzük.
Kevés zsíron liszttel rántást készítünk, a végén beledaraboljuk a petrezselyemzöldet. Hagyjuk hűlni. Teszünk bele pici pirospaprikát, a tejjel jól elkeverjük, végül berántjuk vele a levest.
Feldaraboljuk a sonkát, tálaláskor a tányérokra tesszük, erre szedjük a levest. Ízesíthetjük még tejföllel és ecettel is, ízlés szerint.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre