Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Füstölt sonkás zöldbableves

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A sonkát bő vízben puhára főzzük, majd ha megfőtt, kiszedjük a levéből és félretesszük.

A zöldbabot megmossuk és feldaraboljuk, megtisztítjuk a répát, a karalábét, a hagymát, és apró darabokra vágjuk.

A sonkalébe beletesszük a zöldbabot és a zöldségeket, beladaraboljuk a kaprot is, ízesítjük sóval, ételízesítővel, és puhára főzzük.

Kevés zsíron liszttel rántást készítünk, a végén beledaraboljuk a petrezselyemzöldet. Hagyjuk hűlni. Teszünk bele pici pirospaprikát, a tejjel jól elkeverjük, végül berántjuk vele a levest.

Feldaraboljuk a sonkát, tálaláskor a tányérokra tesszük, erre szedjük a levest. Ízesíthetjük még tejföllel és ecettel is, ízlés szerint.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss