Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Füstölt sonka bormártásban

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg sovány főtt füstölt sonka
  • 4 dkg vaj
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 kis fej hagyma
  • 5 szem borókabogyó
  • 1 evőkanál szárított tárkonylevél
  • 1 dl borecet
  • őrölt bors

Elkészítés

    Elkészítés: Az apróra vágott hagymát és a borókát addig főzzük a borecetben, amíg a leve kétharmadára apad.

    A vaj feléből és a lisztből világos rántást készítünk. A tűzről lehúzva felengedjük a borral. Sózzuk, majd összefőzzük. Rászűrjük a borecetes levet, hozzáadjuk a tejszínt, és jól elkeverjük.

    A maradék vajon megsütjük a sonkaszeletek mindkét oldalát. Tálra fektetjük, meglocsoljuk a mártással, és
    tárkonnyal megszórva tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin