Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Füstölt sajttal töltött paradicsomos húsgombóc – házi buciban!

default user icon

Hozzávalók

  • 8 dkg füstöltsajt
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 1/2 tk fokhagymapor
  • bors
  • olaj a kisütéshez
  • 15 dkg hámozott, darabolt paradicsom (konzerv)
  • 1 tk füstölt paprikapor
  • 1 tk oregáno
  • 1 tk szárított bazsalikom
  • 1 csipet cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csipet szárított chilipaprika (elhagyható)
  • frissen őrölt bors
  • 60 dkg finomliszt
  • 1 tk só
  • 3 ek cukor
  • 6 dl napraforgó olaj
  • 2,5 dl tej
  • 7 g instant élesztő
  • 1 db tojás
  • 1 ek feketeszezámmag
  • 2 ek friss petrezselyemzöld

Elkészítés

    1. A házi bucihozaz összes hozzávalót egy tálba tesszük, és jól összedolgozzuk (dagasztókaros robotgéppel praktikus). Ha már szép ruganyos a tésztánk, letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük (kb. 1 óra). Amint megkelt, 8 egyenlő részre vágjuk, és szép kerek bucikat formázunk lisztezett felületen belőlük. Ismét letakarjuk, és 25 percig kelesztjük.
    2. Kelesztés után tetejüket megszórjuk szezámmaggal és 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
    3. Amíg a bucik sülnek elkészíthetjük a szószt és a húsgombócokat.
    4. A szószhoz minden hozzávalót egy kisméretű forraló lábasba teszünk és közepes lángon összeforraljuk.
    5. A húsgombócokhoz a darált pulykahúst összegyúrjuk a fűszerekkel és a zsemlemorzsával, majd a füstölt sajtból kis méretű 1x1 cm-es kockákat vágunk, és úgy gyúrunk diónyi golyókat a húsból, hogy a közepükre nyomunk egy kocka sajtot – így az kellemesen bele fog olvadni.
    6. A húsgolyókat kevés felhevített olajban aranybarnára sütjük.
    7. A megsült házi bucikat félbe vágjuk, megkenjük a paradicsom os szósszal és megtöltjük a húsgolyókkal. További reszelt füstöltsajttal és friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

Recept és styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin