Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Füstölt sajtos-zöldséges pizza

Hozzávalók

  • 50 dkg zöldségmix
  • só (ízlés szerint)
  • 1/2 mk szódabikarbóna
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 2 dl tejföl (20%-os)
  • 1 csokor snidling
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 1 csomag pizzatészta
  • 12 db fürjtojás

Elkészítés

    1. A zöldségeket enyhén sós vízben pár perc alatt roppanósra főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. (A főzővízbe tegyünk egy fél mokkáskanál szódabikarbónát, hogy megmaradjon a szép színe a zöldségeknek.)
    2. A reszelt sajtból kiveszünk egy keveset, a maradékhoz hozzáadjuk a tejfölt, az apróra vágott snidlinget, ízlés szerint sózzuk, és borsozzuk, és összekeverjük.
    3. A pizzatésztát kicsomagoljuk, majd a papírral együtt egy nagyobb méretű tepsire tesszük. Ezután egyenletesen rákanalazzuk a sajtos-fűszeres tejfölt, majd rápakoljuk az előzőleg roppanósra főzött, és kihűtött zöldségmixet.
    4. Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 25 percig sütjük, majd kivesszük, ráütjük a fürjtojásokat, megszórjuk a félretett reszelt sajttal, visszatesszük a sütőbe, és még pár percig sütjük. (Én légkeverésnél 170 fokon, 30 perc alatt sütöttem készre.)
    5. Tipp: Miután a fürjtojással visszatettük a sütőbe, attól függően süssük tovább, hogy a tojásokat lágyabbra, vagy éppen keményebbre szeretnénk sütni. Én pl. lágyabbra sütöttem.)

    10 TUTI RECEPT, HA VAN OTTHON EGY CSOMAG KONYHAKÉSZ PIZZATÉSZTA>>> 

    10 HÁZI PIZZA RECEPT>>> 

Megjegyzés

Én zöldségmixet használtam, de ízlés szerint bármilyen, roppanósra előfőzött zöldséggel megpakolhatjuk a tésztát.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin