Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Füstölt pisztráng spenótos rókagomba szósszal

MME MME
1.7/5
mester
költséges
6 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 6 személyre:
  • 6 füstölt szivárványos pisztrángfilé (á kb. 10 dkg)
  • A szószhoz:
  • 30 dkg friss rókagomba
  • 20 dkg friss spenót
  • 2 db mogyoróhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál liszt
  • 1,5 dl tejszínhab
  • fél dl portói bor
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • fehér bors
  • kevés apróra vágott lilahagyma díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés: Mossuk meg a gombát és a spenótot. Pucoljuk meg és vágjuk apró kockákra a hagymát. Süssük meg vajban a rókagombával, de ne hagyjuk hogy megbarnuljon. Szórjuk rá a lisztet. Keverjük meg. Adjuk hozzá a tejszínhabot és a portói bort. Főzzük néhány percig. Keverjük hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a spenótot, mielőtt felszolgáljuk. Távolítsuk el a pisztráng bőrét. Öntsük a spenótos gombás szószt előmelegített tányérokra. Helyezzünk mindegyikre egy-egy halszeletet. Díszítsük finomra vágott lilahagymával.

Ezek is érdekelhetnek