Keress receptre vagy hozzávalóra

Füstölt lazacos krémmel töltött tojások

Hozzávalók

  • 12 db tojás
  • 10 dkg füstölt alaszkai lazac
  • 2 dl 20%-os tejföl
  • 3 ek majonéz
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 tk mézes magos dijoni mustár
  • 1 tk csemege reszelt torma
  • bors
  • 1 szál újhagyma
  • 10 dkg cseresznyeperadicsom
  • 1 csomag mediterrán salátakeverék

Elkészítés

    1. A tojásokat forrásban lévő vízben 4 percig főzzük, majd levesszük a tűzhelyről, és hagyjuk a lében kihűlni. Azután meghámozzuk, és kétfelé vágjuk őket. A tojássárgákat egy tálkába tesszük.
    2. A színes, lila tojásokhoz 6 db főtt tojást (a tojások felét) előző nap egy kis adag céklalében (főtt cékla levét is használhatjuk), fedett dobozban 24 órán át érleljük, és utána vágjuk fel.
    3. A töltelékhez lazacot és az újhagymát apróra vágjuk. A tejfölt és a majonézt a tojások sárgájához keverjük. Citrommal meglocsoljuk, majd tormával ízesítjük. Az egészet botmixerrel pépesítjük.
    4. A salátát elhelyezzük egy tálcán. Rárakjuk a félbevágott tojásokat, majd az üregeket megtöltjük a lazacos krémmel. A félbevágott paradicsomokkal díszítjük. 

Megjegyzés

Jó tanács: piros retket és szívsalátát is használhatunk, de a tölgyfasaláta is nagyon mutatós hozzá.

zsuzsamama56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin