Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Füstölt lazaccal töltött tengeri halfilé

45 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A káposztát leveleire szedjük, és kb. fél percre sós, forrásban lévő vízbe dobjuk. Mikor a káposztaleveleket kiszedtük, a forrázóvízbe citromkarikákat, egész borsot és babérlevelet teszünk.
A kaliforniai paprikákat vékony csíkokra vágjuk. A bazsalikomot felaprítjuk.

A tengeri halfiléket egy-egy olajjal megkent alufóliára fektetjük. Erre helyezzük a forrázott káposztaleveleket, a felszeletelt füstölt lazacot, a paprikacsíkokat és a friss bazsalikomot. Az alufóliát óvatosan feltekerjük, behajtogatjuk, és a halcsomagokat 15-20 percre a citromos forrázólébe helyezzük.

A vajat felolvasztjuk, és a közepes kockákra vágott lilahagymát pirítani kezdjük rajta. Sózzuk, borsozzuk, és kevés tejszínnel meglocsoljuk. Ezen a hagymás alapon pirítjuk meg a főtt, félbevágott újburgonyát.

Egy másik edényben megolvasztjuk a maradék vajat, és megfuttatjuk rajta a finomra vágott petrezselymet. Ezt összekeverjük a burgonyával, és ezzel a körettel tálaljuk a töltött halfilét.

Ezek is érdekelhetnek

Friss