Füstölt lazac mousse

Hozzávalók

  • 8 darabos szilikonos muffin formához:
  • 15 dkg füstölt lazac
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 ek majonéz
  • 3 db csemege uborka
  • 2 ek citromlé
  • 2 ek víz
  • 1 db újhagyma
  • 1 ek kapor
  • 1 dl fehérbor
  • 1 ek zselatin (por)
  • 1 dl habtejszín
  • őrölt fehér bors

Elkészítés

    1. A lazacot, az uborkát, az újhagymát, és a kaprot vágjuk fel apróra.
    2. A mascarponét keverjük simára a majonézzel, a citromlével, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, uborkát és a kaprot. Ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, majd keverjük alaposan össze (a sózással óvatosan bánjunk, mert a füstölt lazac sós). Végül óvatosan keverjük hozzá az apróra vágott füstölt lazacot is.
    3. A vizet és a bort melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a zselatint. Ezután addig keverjük, hogy a zselatin teljesen feloldódjon, majd kevergetve hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen.
    4. Ezután öntsük hozzá a lazacos-krémes masszához, és óvatosan keverjük össze.
    5. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd szintén óvatosan keverjük hozzá a lazacos-krémes masszához.
    6. A szilikonos muffinforma belsejét alaposan spricceljük meg olívaolajjal, majd kanalazzuk bele az elkészült lazackrémet (ha nem szilikonos formát használunk akkor először béleljük folpack fóliával, majd utána spricceljük meg az olívaolajjal).
    7. Ezután tegyük be a hűtőbe pár órára, hogy teljesen megdermedjen és az ízek kellően összeérjenek.
    8. Ameddig a lazackrém a hűtőben várakozik, addig készítsünk el hozzá a pirított kiflikarikát.
    9. Tálalás előtt vegyük ki a lazackrémet a hűtőből, majd óvatosan fordítsuk rá egy tálcára a muffin formát. Ezután szintén óvatosan emeljük le a formát a lazackrémről.
    10. Tálaláskor helyezzük tányérra a lazackrémet, majd a pirított kiflikarikákkal kínáljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin