Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Füstölt lazac és céklasaláta - kóstold meg a finnek kedvenc ételeit!

default user icon
MME
Kipróbálnád a finn nagymamák kedvencét, a marinált heringet céklasalátával? Megkóstolnád a füstölt lazacot vargányás burgonyával, vagy a törpemálna lekvárral tálalt sajttortát? Akkor látogass el a Yellow Bistro & Bar-ba!

A Danubius Hotel Helia 1990-ben nyitotta meg kapuit a finn építész, Pekka Helin tervei alapján. Ezen finn hagyományokra alapozva Tóth Zoltán Executive Chef a skandináv gasztronómiába kalauzolja el a hotel lobbijában található Yellow Bistro & Bar vendégeit november 15. és december 15. között! Így elég a Kárpát utcáig utaznod, ha szívesen megkóstolnád a finn konyha tradicionális fogásait, amelyek a karácsony közeledtével rögtön megalapozzák az ünnepi hangulatodat is. Íme a teljes kínálat:

Lohikeitto - Finn lazacleves

Az időtálló klasszikus fogás, amelynek fő alkotóeleme a skandinávok körében méltán népszerű lazac. Krémessége egyből levesz a lábadról!

Siskonmakkarakeitto - Finn kolbászleves

A rendkívül tartalmas leves gondoskodik a teli hasról, a különleges gombócokban pedig megismerheted a tradicionális finn ízeket.

Lasimestarin silli - Marinált hering céklasalátával

A finn nagymamák nyáron ecettel és válogatott fűszerekkel gondosan tartósítják a frissen fogott heringet, hogy téli hideg napokon szeretettel felszolgálják unokáiknak. Ez a fogás a finn karácsonyi vacsora elengedhetetlen kelléke.

Karjalanpaisti - Tradicionális finn egytálétel

Az egyszerű összetevőkből készülő fogást az teszi különlegessé, hogy a speciális tálban hosszú órákig sütött hús igazán omlóssá válik. Garantáltan felmelegíti a szíved és a lelked a fázós téli estéken!

Kaalikaaryleet - Töltött édeskáposzta

Bár kinézetében hasonlít az itthon megszokott töltött káposztára, a különleges hozzávalók és a mellé kínált lekvár biztosan új dimenzióba helyezi ezt az ételt.

Savulohi - Melegen füstölt lazac vargányás burgonyahabbal

A finnek közkedvelt étele rengeteg féle módon elkészíthető és tálalható, séfünk ínycsiklandó vargányás burgonyahabbal teszi különlegessé a füstölt lazacot. Ez a fogás szintén a finn karácsonyi vacsora egyik kihagyhatatlan eleme.

Leipäjuusto Lakkahillolla - Sajttorta törpemálna lekvárral

A különleges textúrájú sajttortát a törpemálna lekvár bolondítja meg igazán! Kávéd mellé is tökéletes választás!

Mustikkapiirakka - Áfonyás pite vanília öntettel

Egyszerű, de nagyszerű finn desszert. Az áfonya és a vanília öntet remek párosa gondoskodik az ízlelőbimbóid kényeztetéséről!

EZT ETTÉK 100 ÉVE - KÜLÖNLEGES ÉTELEK A JUBILÁLÓ GELLÉRT HOTEL ÉTLAPJÁRÓL>>> 

AHOL A MÚLT A JELENNEL TALÁLKOZIK - SÖRREL KÉSZÜLT PAZAR FOGÁS A GELLÉRT SÖRÖZŐBŐL>>> 

HÚSOS BRUCHETTA - PIRÍTÓS, AHOGY MÉG NEM PRÓBÁLTAD - VIDEÓ!>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss