Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Füstölt lazac cukkinis tócsnival

MME MME
3 3.3/5
30 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A cukkinit megmossuk, szárazra töröljük, végeit levágjuk, és a húsát héjastól, nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A kaprot megmossuk, és apróra vágjuk.

Elkészítés: A cukkinihez adjuk a hagymát, a fokhagymát, beleütjük a tojást, és megszórjuk a liszttel. Sóval, borssal ízesítjük, és jól összekeverjük. Serpenyőben olajat forrósítunk, a masszából 8 tócsnit sütünk. Mindkét oldalát kb. 4 percig aranysárgára pirítjuk. Konyhai papírkendőre szedjük, a felesleges olajat leitatjuk róla. A tócsnik tetejére fektetjük a lazac szeleteket. A tejfölt simára keverjük a kaporral, összekeverjük, és a hal tetejére teszünk belőle egy kis kanállal.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 269 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss