Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Füstölt hússal töltött csirkemell

MME MME
5/5
90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 fél, nagyobb csirkemellfilé
  • 10 dkg mélyhűtött, nem cukrozott gesztenyemassza
  • 1 evőkanál mazsola
  • 15 dkg finomra darált füstölt hús
  • 1/2 dl tejszín
  • 1 evőkanál konyak
  • szárnyas-fűszerkeverék ízlés szerint
  • 1 csipetnyi őrölt szerecsendió
  • A körethez:
  • 1 fej tetszőleges saláta
  • 2 színes húsú paprika
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál (balzsam)ecet

Elkészítés

Előkészítés: A csirkemellet megmossuk, leszárítjuk, óvatosan felszúrjuk, nehogy kilyukadjon. A gesztenyemasszát hagyjuk kiengedni, majd villával összetörjük. A mazsolát leöblítjük, lecsepegtetjük. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: A darált füstölt húst összekeverjük a tejszínnel, konyakkal, a gesztenyével és a mazsolával. A szárnyasfűszerrel, sóval, őrölt fehér borssal és a szerecsendióval ízesítjük. A masszát a csirkehúsba töltjük, kívülről is megfűszerezzük, majd egyenként alufóliába tekerjük. Tepsibe tesszük, és annyi vizet öntünk alá, hogy a csomagok félig vízben legyenevőkanál A sütőben 40 percig sütjük. Amikor kész, kivesszük, és hagyjuk kihűlni a fóliában, utána kibontjuk, szeleteljük. Közben a megmosott salátákat és paprikákat felvágjuk, tányérra tesszük, meglocsoljuk az olívaolajjal és a balzsamecettel. Mellétesszük a felszeletelt csirkemellet. Adagonként 1 evőkanál eperöntetet kínálhatunk hozzá.

Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 377 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek