Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Füstölt húsos quiche karfiollal

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 12,5 dkg vaj + a formához
  • 1 db tojás
  • 1 fej karfiol
  • 1 db póréhagyma
  • 25 dkg füstölt tarja
  • 2 ek olaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 3 db tojás
  • frissen őrölt bors
  • 10 dkg sajt
  • szárazbab a vaksütéshez

Elkészítés

    1. A lisztet összedolgozzuk 1 csipet sóval, a vajjal és a tojással. Folpakba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük 1 órára.
    2. A megtisztított karfiolt rózsáira bontjuk, és forrásban lévő, sós vízben roppanósra főzzük. A megtisztított pórét felkarikázzuk, a füstölt húst felkockázzuk, majd együtt megpirítjuk a felforrósított olajon. 
    3. Kivajazunk egy lepényformát. A tésztát kinyújtjuk, és a formába simítjuk. Ráhelyezünk alufóliát, majd megszórjuk szárazbabbal, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig vakon sütjük. Kivesszük, eltávolítjuk a babot és a fóliát. 
    4. A karfiolos-pórés-füstölt húsos keveréket elosztjuk az elősütött tésztán. A tejszínt a tojással habosra keverjük, majd a tésztára locsoljuk. Végül ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk, rászórjuk a reszelt sajtot, és 180 fokon 40–45 percig sütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin