Elkészítés: A tejben felfuttatjuk az élesztőt, amibe kevés cukrot is teszünk. A lisztet, a margarint, 1 evőkanál sót, az egész tojást, valamint a felfuttatott élesztőt összegyúrjuk, közepesen kemény tésztává. Lisztezett kelesztőtálba rakjuk, lefedjük, és néhány órára hideg helyre, illetve hűtőszekrénybe rakjuk kelni, de 1 éjszakán át is kelhet.
A hűtőszekrényből kivéve jól átgyúrjuk, hogy hólyagos legyen. Kétujjnyi vastagra nyújtjuk, késsel bevagdaljuk a tetejét, majd szaggatjuk.
Tepsibe tesszük, tojással megkenjük. Reszelt sajtot majd gyufaszál vastagságúra vágott füstölt szalonnát, tarját vagy combot teszünk a tetejére. De lehet köménymaggal, szezámmaggal is megszórni.
Körülbelül 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük, de vigyázzunk, nehogy megégessük!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre