Füstölt húsos őzlábgomba

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8 még szét nem nyílt őzlábgomba kalap
  • 5 evőkanál főzőtejszín
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 20 dkg darált főtt, füstölt hús
  • 2 db újhagyma
  • petrezselyemzöld
  • őrölt feketebors

Elkészítés

    Elkészítés: A gombakalapokat enyhén sós, forrásban levő vízben 2 percig főzzük (blansírozzuk), majd lecsepegtetve hűlni hagyjuk.

    Keverőtálban a tejszínt a zsemlemorzsával, a füstölt hússal, a felaprított újhagymával, a finomra vágott petrezselyemzölddel, no meg a borssal összedolgozzuk. A gombafejeket üregükkel felfelé kivajazott gömbölyded jénainkba rakjuk, és a húsos masszával púposan megtöltjük. Előmelegített forró sütőben negyedóra alatt készre sütjük.

    Tálaljuk azon melegében, pirítóssal és egy pohár szép, száraz vörösborral.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin