Előkészítés: A húsos füstölt szalonnát annyi vízben amennyi ellepi, feltesszük főni, és a forrástól számítva, - lassú tűzön, - kb. 1 óra hosszat főzzük. A füstölt kolbász héját lehúzzuk, a kolbászt felkarikázzuk. A sárgarépát, a burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, és a sárgarépát karikára, a burgonyát nem túl apró kockára vágjuk. A kolbászt, a sárgarépát, a burgonyát a füstölt szalonnához adjuk, és további 40 percig főzzük. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A virslit felkarikázzuk.
Elkészítés: Serpenyőben felforrósítjuk a margarint, üvegesre pirítjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a virslit, és kevergetve tovább pirítjuk. A megfőtt húsos burgonyából kivesszük a húsos füstölt szalonnát, és felszeleteljük. A sárgarépás burgonyához keverjük a pirított hagymás virslit, csipet borsot adunk hozzá, összerázogatjuk, és felforraljuk. A burgonyás sárgarépa tetejére tesszük a felszeletelt szalonnát, és forrón tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre