Előkészítés: A halat apróbb darabokra tördeljük. A fokhagymát meghámozzuk. Az illatos füveket megtisztítjuk, megmossuk, és fél gerezd fokhagymával együtt összeaprítjuk. A paradicsomokat megmossuk, és félbevágjuk.
Elkészítés: Az illatos füvek keverékének kétharmadát összekeverjük a hallal, meglocsoljuk a citrom levével, és 1 órára hűtőszekrénybe rakjuk pácolódni. Közben fazékban vizet forralunk, beletesszük a spagettit, megsózzuk, készre főzzük, és leszűrjük. A paradicsomokat a maradék – egészben hagyott (vagy szeletekre vágott) fokhagymával és az olívaolajjal serpenyőbe tesszük, csipetnyi sóval, a köménnyel és a paprikával ízesítjük, és mérsékelt tűzön kb. 10 percig rotyogtatjuk. A halat lecsepegtetjük a paradicsomos szószba keverjük, és még néhány percig főzzük. Belekeverjük a spagettit, megszórjuk az illatos füvek maradékával, és azonnal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre