Keress receptre vagy hozzávalóra

Füstölt halas krémleves

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg füstölt pisztráng
  • 5 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 1 kávéskanál Tabasco szósz
  • 2 szál zöldhagyma
  • 1 csokor snidling
  • 1 citrom
  • őrölt fehérbors

Elkészítés

    Elkészítés: A füstölt hal bőrét lehúzzuk, kiszedjük a szálkákat, és a halhúst apró darabokra tördeljük. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk.

    Félreteszünk 2 evőkanálnyi halhúst a tálaláshoz, a többit turmixgépbe tesszük. Hozzáöntjük a tej felét, fél citrom levét, belekavarjuk a hagymát, és simára pépesítjük. Hozzáadjuk a megmaradt tejet, a tejszínt, sóval, őrölt borssal, illetve a szósszal ízesítjük, és még egyszer összemixeljük.

    Tálalás előtt a snidlinget megmossuk, lecsepegtetjük és apróra vágjuk. A levest óvatosan megmelegítjük.

    A snidlinggel beszórva, a megmaradt, karikára vágott citrommal díszítve tálaljuk.

Megjegyzés

Készíthetjük más füstölt hallal is, akár konzervből, alaposan lecsepegtetve. Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin