Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Füstölt halas krémleves

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A füstölt hal bőrét lehúzzuk, kiszedjük a szálkákat, és a halhúst apró darabokra tördeljük. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk.

Félreteszünk 2 evőkanálnyi halhúst a tálaláshoz, a többit turmixgépbe tesszük. Hozzáöntjük a tej felét, fél citrom levét, belekavarjuk a hagymát, és simára pépesítjük. Hozzáadjuk a megmaradt tejet, a tejszínt, sóval, őrölt borssal, illetve a szósszal ízesítjük, és még egyszer összemixeljük.

Tálalás előtt a snidlinget megmossuk, lecsepegtetjük és apróra vágjuk. A levest óvatosan megmelegítjük.

A snidlinggel beszórva, a megmaradt, karikára vágott citrommal díszítve tálaljuk.

Megjegyzés

Készíthetjük más füstölt hallal is, akár konzervből, alaposan lecsepegtetve. Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss