Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Füstölt csülök tarkababos káposztával

Hozzávalók

  • 1 db füstölt csülök
  • 60 dkg savanyú káposzta
  • 20 dkg tarkabab
  • 25 dkg vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 6 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • tejföl a tálaláshoz

Elkészítés

    1. A babot megtisztítjuk, és 1 napra beáztatjuk. A csülköt meleg vízbe tesszük, felforraljuk, a levét leöntjük, és friss vízben puhára főzzük. (Kuktában főzve a főzési idő lényegesen lecsökkenthető.)
    2. A vöröshagymát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk, olajban megpirítjuk, majd hozzáadjuk az előzőleg beáztatott babot. Néhány percig együtt pároljuk, aztán felengedjük a csülök főzőlevével.
    3. Amikor a bab félig megpuhult, hozzáadjuk a káposztát, és ha szükséges, kevés csülöklét öntünk rá. A főzés vége felé hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
    4. Amikor teljesen puhára főtt, megszórjuk a finomra vágott petrezselymzöldjével. A csontjáról lefejtett, szeletekre vágott csülök mellé tálaljuk. Adhatunk hozzá tejfölt is.

Megjegyzés

Ez az étel a magyar konyha ínyencségei közé tartozik, ezért ajánlom Magyarország legjobb ételei közé.

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin