Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fusilli babos-húsos raguval

Hozzávalók

  • 30 dkg fussilli
  • 30 dkg darált hús
  • 1 ek étolaj
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 1 db hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 1 tk olasz fűszerkeverék
  • 2 dl házi paradicsomlé
  • 1 dl víz
  • 1 doboz vörösbabkonzerv
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    1. A tésztát sós vízben kifőzzük, a zacskón található utasítás szerint. A szalonnát apróra daraboljuk, a hagymákat felaprítjuk. Az étolajon áthevítjük a hagymákat, majd rádobjuk a szalonnát, és egy kissé átpirítjuk. Ezután rátesszük a darált húst és a fűszereket. Kevergetve fehéredésig pirítjuk, majd rátesszük a vizet, paradicsomlevet és fedő alatt készre főzzük.
    2. Hozzáöntjük a levétől leszűrt babkonzervet, és még 2-3 percig együtt forraljuk. A kifőtt tésztával összekeverjük, majd forrón tányérokra szedjük. Reszelt sajttal megszórjuk.

Megjegyzés

Bármely napra ajánlom, finom laktató étel.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin