Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fürjtojás fasírtfészekben

default user icon

Hozzávalók

  • 1 csokor újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2-3 ek olívaolaj
  • 1 db zsemle
  • 80 dkg darált sertéshús
  • frissen őrölt bors
  • 2 tk őrölt pirospaprika
  • 1 tk morzsolt majoránna
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 dl olaj
  • 8 szelet sajt
  • 8 db fürjtojás
  •  

Elkészítés

    1. Az újhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és felforrósított olajon megfonnyasszuk, majd hagyjuk hűlni. A zsemlét langyos vízbe áztatjuk.
    2. A darált húst tálba tesszük, összedolgozzuk a kihűlt hagymakeverékkel és a kinyomkodott zsemlével. Sózzuk, borsozzuk, őrölt pirospaprikával és a majoránnával ízesítjük.
    3. A masszából 8 db lapos húspogácsát formázunk. A felső részükbe kis mélyedést nyomunk. Ezután meghempergetjük mindet a zsemlemorzsában. A fasírtokat kis adagokban aranyszínűre sütjük felforrósított olajban.
    4. A fasírtmélyedésbe 1-1 szelet sajtot teszünk, majd mindegyikbe 1-1 db fürjtojást ütünk. Forró grillbe, sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a tojásfehérje megszilárdul, de a sárgája még folyós marad.

    RAKOTT, TÖLTÖTT, KLASSZIKUS - 10 LAKTATÓ FASÍRT RECEPT >>> 15 ISTENI FOGÁS, HA VAN OTTHON EGY ADAG DARÁLT HÚS >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin