Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fürjleves gazdagon

75 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A répát, a petrezselyemgyökeret, a karalábét, és a zellergumót megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. A konyhakész fürjek belsőségeit eltávolítjuk a hasüregből, félretesszük.
  2. Lábasban kevés olajon megpároljuk az aprított zöldségeket, beletesszük a fürjeket, felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a gyömbért, a kakukkfüvet, és a sáfrányt. Alacsony hőfokon főzzük a hús teljes puhulásáig.
  3. A fürjeket kiszedjük, a levét leszűrjük. Külön főzzük meg a belsőségeket. Gazdagíthatjuk fürjtojással, turbolyás tésztával. Zöldségfélékkel, hússal és petrezselymzölddel tálaljuk.

MÉG TÖBB ISTENI LEVES >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss