Keress receptre vagy hozzávalóra

Fürj mozzarellával töltve

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 8 konyhakész fürj
  • 2 mozzarellagolyó
  • 5 evőkanál tisztított napraforgómag
  • 2 evőkanál szárított majoránna
  • 2 tojás
  • 6 dkg vaj
  • 2 dl húsleves kockából
  • A körethez:
  • 4 burgonya
  • 4 alma
  • 3 tojás
  • 5 dl tej
  • 10 dkg sajt
  • vaj a formához
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    Előkészítés: A fürjeket megmossuk, kívül-belül bedörzsöljük sóval és borssal. A mozzarellát lecsepegtetjük, kisebb darabokra vágjuk. Megpirítunk 4 evőkanál napraforgómagot, és azonnal tálba borítjuk.

    Elkészítés: A napraforgót, a mozzarellát, a majoránnát, a tojásokat botmixerrel addig keverjük, amíg egynemű masszát kapunk. Sóval, borssal ízesítjük, és a fürjekbe töltjük. A nyílást fogvájóval betűzzük. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A fürjeket mellükkel felfelé tepsire rakosgatjuk, és kisebb darabokban rászórjuk a vajat. A sütőben 50 percig sütjük, de 10 perc után aláöntjük a húslevest. Eztán 30 perc múlva rászórunk 1 evőkanál napraforgómagot, és befejezzük a sütést. Köretként almás krumplirakottast készítünk, ehhez meghámozzuk a burgonyát, és vékony szeletekre vágjuk. Megmossuk az almát, magházát kifúrjuk, és az almát szintén karikákra vágjuk. Kivajazunk egy kisebb tűzálló tálat, és cserépszerűen (kissé egymásra csúsztatva) felváltva belefektetjük a burgonyát és az almát. A tojást elkeverjük a tejjel, ráöntjük az almás burgonyára, megszórjuk a sajttal, és a fürj után a sütőben kb. 25 percig sütjük.

    Munka: kb. 45 perc
    Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
    1 adag: 717 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin