Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Füredi rák gazdagon

MME MME
1 5/5
30 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A vékony csíkokra vágott füstölt szalonnát pirítani kezdjük, hozzápirítjuk a lilahagymát, a 3 cm hosszú csíkokra vágott gépsonkát. Meghintjük a füszerekkel és az aprora vágott fokhagymával, és felengedjük a tejszínnel. Tíz percig rotyogtatjuk. A húsleveskockában kifőtt makarónit hozzáadjuk. Csak annyi olívát öntünk rá, hogy a tészta szép fényes legyen. A rákot sós vízben - 1 dl félédes bor hozzáadásával - 5 percig főzzük. Utána félcentis karikára vágjuk, majd óvatosan a makarónihóz keverjük. Tálaláskor megszórjuk reszel sajttal, és ketchuppal locsoljuk. Félédes bort ajánlunk hozzá.

Megjegyzés

Hihetetlen finom ízharmóniák jönnek ki az egyszerű fűszerek ilyen arányú keverékével és a rák sajátos finom ízével. Egy nehéz nap után üdítő vacsora lehet, nem csak gourmand-oknak, egy pohárka bor mellett. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss