Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fullos sajtos

75 perc
egyszerű
költséges
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőporral elkevert liszthez hozzáadjuk a szobahőmérsékletű margarint, 1 db tojást, a sajtkrémet, a kávéskanál sót és kb 20 dkg reszelt trappista sajtot. Ezekből a hozzávalókból közepesen lágy, nyújtható tésztát gyúrunk, majd 30 percig hagyjuk pihenni.
  2. Ezután a tésztát 1,5 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét megkenjük 1 db felvert tojással és megszórjuk a maradék reszelt sajttal valamint köménymaggal. Éles késsel vagy derelye vágóval feldaraboljuk. Az így kapott rudacskákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

 

Megjegyzés

Sajtimádók figyelmébe ajánlom ezt a kívül-belül sajtos finomságot! - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss