Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fullos sajtos

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 1 db sajtkrém (natúr tömlős)
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál só
  • 30 dkg trappista sajt
  • köménymag

Elkészítés

    1. A sütőporral elkevert liszthez hozzáadjuk a szobahőmérsékletű margarint, 1 db tojást, a sajtkrémet, a kávéskanál sót és kb 20 dkg reszelt trappista sajtot. Ezekből a hozzávalókból közepesen lágy, nyújtható tésztát gyúrunk, majd 30 percig hagyjuk pihenni.
    2. Ezután a tésztát 1,5 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét megkenjük 1 db felvert tojással és megszórjuk a maradék reszelt sajttal valamint köménymaggal. Éles késsel vagy derelye vágóval feldaraboljuk. Az így kapott rudacskákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

     

Megjegyzés

Sajtimádók figyelmébe ajánlom ezt a kívül-belül sajtos finomságot!

Csizoo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin