Elkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk, kiklopfoljuk és megsózzuk. A fügét megmossuk, leszárítjuk, négybe vágjuk. A fügedarabokat elosztjuk a hússzeleteken, feltekerjük, és fogvájóval megtűzzük.
A diós bundához a tejet a tojással és egy csipet sóval felverjük. A zsemlemorzsát összekeverjük a dióval. A húsokat bepanírozzuk, azaz lisztbe, a tejes tojásba és végül a zsemlemorzsás dióba forgatjuk.
A húst bő, forró olajban kisütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, leitatjuk a felesleges olajat. Ne felejtsük el eltávolítani a fogvájót!
A tekercseket kettévágva tálaljuk burgonyapürével, esetleg valamilyen kompótot is kínálhatunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre