Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fügével töltött pulykamell diós bundában

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 szelet pulykamellfilé
  • 16 szem füge
  • A diós bundához:
  • 0,5 dl tej
  • 1 tojás
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 1 evőkanál liszt
  • bő olaj a sütéshez

Elkészítés

Elkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk, kiklopfoljuk és megsózzuk. A fügét megmossuk, leszárítjuk, négybe vágjuk. A fügedarabokat elosztjuk a hússzeleteken, feltekerjük, és fogvájóval megtűzzük.

A diós bundához a tejet a tojással és egy csipet sóval felverjük. A zsemlemorzsát összekeverjük a dióval. A húsokat bepanírozzuk, azaz lisztbe, a tejes tojásba és végül a zsemlemorzsás dióba forgatjuk.

A húst bő, forró olajban kisütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, leitatjuk a felesleges olajat. Ne felejtsük el eltávolítani a fogvájót!

A tekercseket kettévágva tálaljuk burgonyapürével, esetleg valamilyen kompótot is kínálhatunk hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss