Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fügeszuflé

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 6 ek porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dkg vaj
  • 5 db érett füge
  • 4 ek liszt
  • A formák előkészítéséhez:
  • vaj
  • liszt
  • A tálaláshoz:
  • porcukor
  • 1-2 szál levendula

Elkészítés

    1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojás sárgáját habosra keverjük a kétféle cukorral és a puha vajjal. A fügék húsát kisebb darabokra vágjuk, és a tojásos keverékhez adjuk. Belekeverjük a lisztet, és az egészet a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk.
    2.  A masszát 4 db vajjal kikent, liszttel behintett porcelán formába szedjük, és 180 fokos sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük. (Akkor jó, ha még ruganyos, de már átsült a tészta.) Végül néhány gerezd fügével és a levendula virágával díszítjük.

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin