Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fügés puszedli

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A fügét és a mazsolát nagyon apróra vágjuk vagy aprítóban pépesítjük. A tojásokat és a tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral. Beletesszük a fügés keveréket, a diót és a mandulát, majd hozzákeverjük a lisztet, és 1-2 órára mélyhűtőbe tesszük.
  2. A lehűlt tésztából nedves kézzel kis golyókat formálunk és tepsibe tesszük, nem túl közel egymáshoz. Mindegyik közepébe sütés előtt fakanállal lyukat csinálunk.
  3. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor kivesszük, forró baracklekvárt csorgatunk a közepébe. Kívül ropogós, belül finom puha lesz a puszedli.

NÉZD MEG VIDEÓN, MILYEN EGYSZERŰEN KÉSZÜL A FÜGÉS PUSZEDLI:

Megjegyzés

A megadott mennyiségből kb. 20-22 darab puszedli készíthető. Friss gyümölcs helyett használhatunk aszalt fügét is. Ez esetben duplázzuk meg a mennyiséget. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss