A fügét és a mazsolát nagyon apróra vágjuk vagy aprítóban pépesítjük. A tojásokat és a tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral. Beletesszük a fügés keveréket, a diót és a mandulát, majd hozzákeverjük a lisztet, és 1-2 órára mélyhűtőbe tesszük.
A lehűlt tésztából nedves kézzel kis golyókat formálunk és tepsibe tesszük, nem túl közel egymáshoz. Mindegyik közepébe sütés előtt fakanállal lyukat csinálunk.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor kivesszük, forró baracklekvárt csorgatunk a közepébe. Kívül ropogós, belül finom puha lesz a puszedli.
NÉZD MEG VIDEÓN, MILYEN EGYSZERŰEN KÉSZÜL A FÜGÉS PUSZEDLI:
A megadott mennyiségből kb. 20-22 darab puszedli készíthető. Friss gyümölcs helyett használhatunk aszalt fügét is. Ez esetben duplázzuk meg a mennyiséget. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!