Elkészítés: A káposztát vékonyra leszeleteljük, majd enyhén besózzuk, és kicsit állni hagyjuk.
A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, és vékonyan felcsíkozzuk.
Egy edénybe beletesszük a mézet, habosodásig melegítjük, majd beleöntünk egy kevés olívaolajat. Ezután hozzáadjuk a felcsíkozott vöröshagymát, és elkezdjük párolni. Amikor már kicsit összeesett, hozzáadjuk a jól kinyomkodott káposztát. Jól összeforgatjuk, majd felöntjük a borral, beletesszük a babérlevelet, és lefedve elkezdjük párolni.
Közben ízlés szerinti méretűre feldaraboljuk a fügét, majd a félig megpárolódott káposztához keverjük. Lefedve, néha óvatosan átkeverve, szép lassan puhára pároljuk. Közben - ha szükséges - még egy kicsi bort öntünk alá, és ízlés szerint mézzel vagy egy pici cukorral utána ízesítünk.
Tálaláskor sültek mellé, köretként kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre