Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fügés párolt káposzta

60 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A káposztát vékonyra leszeleteljük, majd enyhén besózzuk, és kicsit állni hagyjuk.

A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, és vékonyan felcsíkozzuk.

Egy edénybe beletesszük a mézet, habosodásig melegítjük, majd beleöntünk egy kevés olívaolajat. Ezután hozzáadjuk a felcsíkozott vöröshagymát, és elkezdjük párolni. Amikor már kicsit összeesett, hozzáadjuk a jól kinyomkodott káposztát. Jól összeforgatjuk, majd felöntjük a borral, beletesszük a babérlevelet, és lefedve elkezdjük párolni.

Közben ízlés szerinti méretűre feldaraboljuk a fügét, majd a félig megpárolódott káposztához keverjük. Lefedve, néha óvatosan átkeverve, szép lassan puhára pároljuk. Közben - ha szükséges - még egy kicsi bort öntünk alá, és ízlés szerint mézzel vagy egy pici cukorral utána ízesítünk.

Tálaláskor sültek mellé, köretként kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss