Keress receptre vagy hozzávalóra

Fügés muffin édes morzsával

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 1 dl étolaj
  • 2 db tojás
  • 1 dl tejszín (20 %-os)
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • őrölt fahéj (ízlés szerint)
  • friss füge (vagy szőlő, áfonya, más gyümölcs)
  • Az édes morzsához:
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 2-3 dkg margarin
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    1. A száraz hozzávalókat egy tálba tesszük, hozzáreszeljük a citrom héját, és összekeverjük.
    2. Egy másik tálban simárakeverjük az olajat, a tejszínt, a 2 egész tojást és a citrom levét, majd hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz, és az egészet összekeverjük.
    3. A muffinformátkibéleljük a papírkapszlikkal, majd mindegyikbe 1-1 kanál tésztát teszünk. Ezután a közepébehelyezünk egy fügét (de más, ízlés szerinti gyümölcsöt is hazsnálhatunk), majd rákanalazzuk a megmaradt tésztát.
    4. Az édes morzsához a margarint összemorzsoljuk a liszttel és a barna cukorral, majd részórjuk a formában lévő tészta tetejére.
    5. Előmelegített sütőbe helyezzük,és közepes hőmérsékleten 20-25 percig sütjük (légkeverésnél 160 fokon, 20 percig). A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni a muffinokat, majd úgy kínáljuk. 

Megjegyzés

Nagyon finom a szaftos tészta a gyümölccsel a közepén, és az édes ropogós morzsával a tetején.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin