Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fügés lepénykék

default user icon
1 4.5/5

Hozzávalók

  • 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 25 dkg friss füge
  • 2 evőkanál méz
  • 1 db tojás
  • 1/2 citrom reszelt héja és pici leve
  • 2 dl tej
  • 10 dkg olvasztott margarin
  • 1 teáskanál sütőpor

Elkészítés

    1. A fügét megmossuk, kisebb cikkekre vágjuk. A lisztet összekeverjük a tojással, a tejjel, az olvasztott margarinnal és a sütőporral. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, majd kevés mézzel ízesítjük. Alaposan összedolgozzuk. 
    2. A tésztát vékonyra nyújtjuk, kisebb négyzeteket vágunk ki belőle, és kibéleljük velük a piteformákat vagy sütőpapírral bélelt tepsire 2-2 evőkanálnyi halmokat teszünk, majd lelapítjuk (akár muffinformában is süthetjük).
    3. A tésztát megtöltjük a fügével, rácsorgatjuk a maradék mézet, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. 

Megjegyzés

Nagyon finom, próbáljátok ki! A párom nincs oda a teljes kiőrlésű lisztért, de ez neki is ízlett!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

eszterka11
Fincsi lett, köszi a receptet. (én sima lisztből és +sok cukorral csináltam)

Hasonló Receptek

Magazin