Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fügés-citrusos püspökkenyér

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 db citrom reszelt héja
  • kandírozott citromhéj
  • füge

Elkészítés

    1. A feltört tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és az elektromos habverővel fehéredésig keverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, majd belekeverjük az aprított gyümölcsöket.
    2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, 1/3 részét belekeverjük a sárgájába, és adunk hozzá egy kevés gyümölcsös lisztet. Ezután 1/3-1/3 arányban felváltva hozzáadjuk a habot és a lisztet (a masszát óvatosan forgatjuk át, alulról felfelé forgatva, nem keverve).
    3. Az őzgerincformát alufóliával kibéleljük, és a 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Amikor elkészült, résnyire nyitott sütőajtónál hagyjuk langyosra hűlni, majd levesszük a fóliát és rácsra téve hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin