Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fügés-barackos sertéskaraj

90 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A karajokat kiverjük, sózzuk, borsozzuk, 1-2 órát pihenni hagyjuk. A serpenyőt vagy rostsütőt vékonyan beolajozzuk, majd a liszben megforgatott karajokat kérgesre sütjük.

Egy cseréptálat kivajazunk, 1-2 evőkanál olajat és az italt beletesszük, majd a karajszeleteket a cseréptálba rakjuk, alufoliával letakarjuk, és a 180 fokos sütőben puhára pároljuk.

A megpuhult húsra rárakjuk a félbevágott fügét és a sárgaparackot. A gyümölcsökre kevés szerecsendiót reszelünk, ízlés szerint megszórjuk barnacukorral. Karamellizálás végett kb. 10 percre visszarakjuk a sütőbe.

Hasábburgonyával tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss