Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fügés-almás pulykamell vörösborban

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A pulykamellfiléket kiklopfoljuk, sózzuk, enyhén borsozzuk, majd kicsit állni hagyjuk. Ezalatt a fügéket negyedekbe vagy nyolcadokba, az almákat kisebb kockákra vágjuk, és a borral felöntve egy lábasban sózva, cukrozva feltesszük főni. A húsokat lisztbe mártva kevés olajon kisütjük. A kész szeleteket kiszedjük, és a visszamaradt pecsenyelében elkeverjük az étkezési keményítőt, felöntjük a gyümölcsös borral, és besűrítjük. A pulykamell szeleteket a szószba visszatéve még egy kicsit átforraljuk. Főtt rizzsel, vagy burgonyakrokettel tálaljuk.

Megjegyzés

Ezt a receptet ma találtam ki, mert a szomszédom meglepett friss fügével, ami a kertjében termett. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss